icon-search
icon-search

Apa Kena Buat Kalau Nak Orang Suka Kita

Apa Kena Buat Kalau Nak Orang Suka Kita

Perasaan suka kepada seseorang itu adalah satu perkara yang biasa pada setiap manusia. Tapi , yang tak biasa nya bila ada perasaan suka sesama jantina. Haaa , yang tu luar biasa dan sangat merisaukan yer .. Konteks kita pada topik kali ini ialah membicarakan tentang perasaan suka lelaki kepada perempuan dan juga perasaan perempuan kepada lelaki.


Sometimes , kita tak ada sebab utama pun boleh tersuka kepada seseorang itu . Adalah qoutes omputih yang bunyi nya lebih kurang begini "there is no reason . there should be no reason. If you love someone because of a reason , when that reason is gone , your heart will change too" . Gitu la bunyi nya !


Tapi , pasti akan ada satu moment ataupun kenangan saat saat perasaan itu mula berputik . Jadi , untuk mencipta satu kenangan yang indah saat awal perkenalan , always check 3 list utama ini okay ! Dah ready ke tu ? Nampak macam hati berdegup kencang je nak tahu apa list nya kan ..


 3 Perkara Kena Buat Kalau Nak Orang Suka Kita


  • Bersih

Yes ! Agama kita sendiri menuntut manusia untuk sentiasa bersih . Ini kerana kebersihan itu separuh dari iman. Haaa , benda paling basic tau tapi ramai yang selalu terlepas pandang . Bila kita bersih , penampilan kita pasti sentiasa akan nampak rapi . Malah akan memberi first impression yang wow kepada si dia yang kita minati.


Nak bersih macam mana tu ehk ? Mandi la ! Jangan malas untuk mandi dan bersihkan diri tu yer kalau nak orang suka dekat kita. Dah ready nak tengok list yang seterusnya ? Here we go.


  • Kemas

Bila kita bersih , automatik juga akan nampak kemas . Tak percaya ? Kenapa ramai orang suka kepada artis ? Sebab dia popular ke ? Tak juga! Ramai orang boleh suka dan mudah tertarik kepada artis tersebut ialah kerana penampilan artis tersebut . Artis selalunya akan mengambil masa yang sangat lama untuk bersiap demi menampilkan diri yang terbaik di hadapan peminat. 


Cuba kalau off camera , artis tu sendiri mandi pun entah yer entah tidak kan . So , again ! Nak orang suka dekat kita ? Kena lah penampilan tu terjaga rapi dan kemas okay ! Fuh.. last point pula apa ehk ? Curious betul nak tahu kan . 


  • Wangi

Aha ! Thats so wow ! Kena wangi . Mana ada orang nak dekat dengan kita kalau ketiak kita bau bawang . Mana ada orang nak dekat dengan kita jika mulut kita berbau . Memang manusia ni suka bau wangi ! That's the fact you cannot denied it ! Sebabtu juga , kita kena pakai perfume .


Okay la gitu , I is ready la nak completekan this 3 list ! Masalahnya , nak pakai perfume yang bau nya macam mana kan ? Tengah konfius letew..


Dont worry , di ihadiah.com tengok tengok , klik klik , pilih pilih setel ! . 


Untuk yang first time pergi dating ataupun you wanna to impress some one , kami nak cadangkan untuk you pakai perfume yang bau soft! Ingat tips ni , sekeras keras hati manusia , kalau dapat dilembutkan dengan perilaku kita yang baik , pasti akan cair juga nanti tu . 

perfume bau lembut

untuk bau yang soft


Dah , jangan pening pening ! Terus add to cart now bau yang soft tu okay ! Semoga si dia akan notice awak lepas ni ! Good luck !



Older post Newer post

Your cart is currently empty.
Continue shopping